Keresés

Nyomot hagyunk minden rendezvényen! - www.ledfalberles.com

Sarbo Gergely ledfalberles.com

Egy esemény szervezőjeként azt szeretnénk elérni, hogy mind a hallgatóság, mind az előadók és mind a szervezők úgy menjenek haza, hogy ez nagyon ütős volt! Sok mindenen múlhat ez a siker. Az előadókon, a közönségen, helyszínen, a technikán, a stábon – és még a lap aljáig sorolhatnánk. Tapasztalatunk szerint az első benyomás mindent visz! Ha egy vendég belépve a terembe úgy érzi: megérkezett, az már fél siker.

Egy esemény szervezőjeként azt szeretnénk elérni, hogy mind a hallgatóság, mind az előadók és mind a szervezők úgy menjenek haza, hogy ez nagyon ütős volt! Sok mindenen múlhat ez a siker. Az előadókon, a közönségen, helyszínen, a technikán, a stábon – és még a lap aljáig sorolhatnánk. Tapasztalatunk szerint az első benyomás mindent visz! Ha egy vendég belépve a terembe úgy érzi: megérkezett, az már fél siker.

 

A rendezvény utáni napokban beszélgettem Sarbó Gergellyel, a Ledfalbérlés.com tulajdonosával. Már a második mondatban előkerült a cég víziója:

Wow hatással legyünk minden rendezvényrésztvevőre!

Valóban e szerint lélegzik a cég. De mi volt a motiváció, hogy jutottatok el ide?

SG: Mi leginkább koncerthangosítók voltunk az első 10 évben. Minden, ami a rendezvénytechnikához tartozik: színpad, hangtechnika, fények, színpadfedés, éjjel-nappali pörgés. Fiatalon nyomtuk a rock and rollt, mi voltunk a fesztiválosok. És ott voltak még a konfosok,  akik már nem a hétvégi, éjjeli órákban dolgoztak, hanem céges rendezvényeket, beltéri konferenciákat és kiállításokat szerveztek. Ők már hotelekbe jártak dolgozni, és nyáron nyaraltak a családjukkal, amíg mi a porban, sárban, esőben építettünk, és a főszezonunk májusban indult. Ahogy öregedtem, egyre inkább vonzott ez a konfos vonal. Aztán 5-6 évvel ezelőtt megvettük az első LED-falunkat, és összesodort a sors egy azóta már nagyon szoros  partnerünkkel, az EVENT-ES-sel. Ők ebben a szofisztikált audiovizuális technikában  voltak nagyon otthon, a bejátszóeszközökben, keverőpultokban, nagyon magas informatikai hozzáadott értékű szakmai tevékenységben. Nekünk abból volt sok, amit ki kellett tenni a nézők elé, nekik meg abból, amit a keverőállásban kellett összerakni. Viszont ők velünk ellentétben ezt a kifejezetten konferencia területen mozgó üzleti szegmenst szolgálták ki. Ahogy elkezdett felépülni a céges parti, konferencia, LED-falazás, szépen lassan elengedtük a másik vonalunkat, és ez számos szempontból sokkal kézenfekvőbb és testhezállóbb működést hozott nekünk. Lett időnk a család mellett otthon lenni hétvégén, és inkább hét közben, nappal dolgozni. Ennek megfelelően azóta az eszközparkunkat is ebbe az irányba bővítettük, modernizáltuk, így még több megrendelésünk lett. Nagy lendületet adott ennek az iránynak a BNI-hoz való csatlakozásunk, hiszen itt nem a hirdetésekből beeső ügyféllel dolgoztunk, hanem célzott ajánlásokat kértünk és kaptunk a nekünk ideális partnerekhez.

Sarbo-Gergely-ledfalberles

Tudjuk, hogy az iparágatokat teljesen lenullázta a COVID. Ti ezt hogy éltétek túl?

SG: Valóban, egyik napról a másikra lemondták az egész évre előjegyzett rendezvényeinket. Nem volt még nadrágszíj sem, amit összehúzzunk. Pár hónapig mi is reménykedtünk, vártunk, megtartottuk az embereinket, de aztán le kellett húzni a redőnyt. Volt időm gondolkodni, és annyit ki tudtunk hozni a helyzetből, hogy a meglévő technikánkból összeraktunk egy stream-stúdiót. Maszkban ugyan, de itt szabad volt dolgozni, és a rendezvények is átkerültek a virtuális térbe. Aki komolyabban vette az online jelenlétet, annak szüksége lett a szolgáltatásunkra. Tulajdonképpen ez hozta el nekünk az igazi váltást a koncertezésről a konferenciákra. Átformálódott az ügyfélkörünk, és fejlesztettük a készségeinket. Újraépítettük a honlapjainkat, és a kütyüinket is tovább bővítettük, de már ebbe az irányba. Ezzel a lépéssel nemhogy visszahoztuk a céget, hanem növeltük a bevételeinket, drasztikusan csökkentettük a kiadásainkat, és azóta mindenben hatékonyabban működünk.

Gratulálok, nem sok rendezvényes cég mondhatja el magáról azt, amit Ti kihoztatok ebből a helyzetből! Most hogyan tovább, hol látod magatokat a következő évben?

SG: Maradunk a magas minőségű konferenciák, kiállítások, rendezvények megvalósításán. Az ideális a 400-600 fős, elegáns üzleti események, ahova 50-80 nm LED-falat építünk, és 4-5 kamerával élő műsort gyártunk. Ezt az igazán igényes ügyfél értékeli. Mi ebben vagyunk jók. A kialakult ügyfélkörünk még a közeli, külföldi eseményeire is minket kér fel, hogy a megszokott szolgáltatásokat kapja.
A csapatunk tekintetében pedig fontosnak tartom, hogy a munkatársaim jól érezzék magukat, legyen idejük a családra, és olyan munkakörnyezetet alakítsunk ki, amiben hosszú távon számíthatunk egymásra. Mivel nem létezik szakmai képzés az iparágunkban, ezért nekünk kellett felvállalni, hogy 1-2 év alatt felhozzuk őket az általunk elvárt szakmai szintre. A cégünk víziója egy irányban tartja a csapatunkat, ők is e szerint állnak hozzá.

Sarbo-Gergely-ledfalberles

Ilyenkor egy vállalkozó már a szakmai magaslatokban keresi a kihívást. Gondolom, neked is van jó pár történeted, amire szívesen visszaemlékszel.

SG: Igen, eszembe is jut egy budapesti sportcsarnok szerkezetkész ünnepségének átadó eseménye. Ezt úgy kell elképzelni, hogy egy teljesen üres, betonelemekből felépített csarnok, ami a hangokat minden irányból visszaveri. A cégvezető beszédét LED-falon közvetítettük, és a hallgatóság valamelyik karéjról követte az eseményeket, hogy az épület nagyságát átlássák. Hangtechnikailag ezt úgy lehetett megoldani, hogy egy speciális szoftverrel leterveztük azt a szűk, pár szögfokos helyet, ahova a hangot sugározzuk, hogy ne legyenek visszaverődések. Megadtuk egy térképen ezt a helyet, hogy csak itt fogják hallani, itt kell, hogy álljon az a 200 ember. Az emlékezetes a történetben, hogy az egyik rendezvényszervező valami oknál fogva egy teljesen másik szektorba küldte az embereket, tehát nem hallottak semmit, egy hang sem ment oda.

Akkor ti jó munkát végeztetek :)

SG: Technikailag igen, de a víziónkat itt pont nem sikerült kipipálni :)

Ez gondolom egyedi eset, a legtöbb alkalommal wow-érzéssel mennek haza az emberek.

SG: Igen, nagyon sok agrárkonferenciára építünk LED-falat, agráriumot kiszolgáló gyártók partnertalálkozóin, kiállításain vagyunk mi a háttérben. Szeretjük azt az iparágat.
A másik nagy kedvenceink az orvosi konferenciák, ahol szintén alkalmanként 4-500 ember vesz részt, akár több napon át. De vannak olyan belépőjegyes üzleti konferenciák, ahol az igényesebb résztvevőket célozzák, és a vizuáltechnika ezt  a minőséget kell képviselje, szintén nagy favoritunk.
A jövőben szeretnénk gamer konferencián is megmutatni magunkat. Külföldön van még csak erre igazán jelentős példa, de bízunk benne, hogy hamarosan itthon is lehetőségünk nyílik arra, hogy az elsőn szolgáltatóként részt vehessünk.

Kapcsolat:

Sarbó Gergely
Outline Central Europe Kft.
Web: www.ledfalberles.com
Tel: +36 70 4646 336
E-mail: sarbo.gergely@outline-ce.hu


 

szerző
Medgyesi Zoltán