Keresés

AKI AD, AZ NYER! - MÁR 1985 ÓTA

Hogyan lehet azonosulni ezzel a mottóval egy olyan országban, ahol sokszor olyan vállalkozói attitűddel nézünk szembe, hogy a cégek nehezen nyitnak egymás felé, és inkább kockázatosnak, mint gyümölcsözőnek látják az együttműködést?

MIÉRT OLYAN FONTOS A BNI TAGOKNAK AZ  „AKI AD AZ NYER” FILOZÓFIA?

Mi – a BNI-on belül - hiszünk abban, hogy a filozófiánknak köszönhetően elindult egy szemléletváltás a hazai üzleti életben. Egyre dinamikusabban fejlődünk, mára több mint negyven csoport működik Magyarországon. Jó érzés adni és jó érzés látni, amikor egy vállalkozótársad azon munkálkodik, hogy Neked segítsen. Olyan ez mintha fel kellene tolnod egy óriási malomkereket a hegyre… egyedül nem fog menni, de itt mindig van valaki, akire számíthatsz.

MIT NYERHETEK, HA BELÉPEK ÉS ELKEZDEM HASZNÁLNI A CSOPORT SZOLGÁLTATÁSAIT?

A BNI alapgondolata, hogy egy olyan üzleti kapcsolatrendszert építsünk ki, ahol a tagok bizalmi alapon segítik egymást. Egy vállalkozás életében minden nap megoldásokra van szükség, a legtöbbször azonnal, hatékonyan és megbízhatóan. Az üzleti bevételt pedig folyamatosan növelni kell. Ezért egy vállalkozásban az egyik legnagyobb érték a kapcsolati tőke. Itt, a BNI-ban ezt osztjuk meg egymással. Csoporttagjaink olyan üzleti ajánlásokhoz segítik egymást, amivel például gyorsan és könnyedén kiváló beszállítókhoz juthatnak. Olyan értékesítőkkel ismerkedhetnek meg, akik tovább ajánlják a szolgáltatásukat, vagy reklámozzák a terméküket. Ha én segítek másokat, akkor ők is segítenek engem.

MELYIK AZ A KÉRDÉS, AMIT A LEGGYAKRABBAN TESZNEK FEL NEKED AZOK A VÁLLALKOZÓK, AKIK CSATLAKOZNI SZERETNÉNEK EGY BNI CSOPORTHOZ?

Amibe sokan nem gondolnak bele, hogy a BNI csoporthoz csatlakozás egyik legfontosabb nyeresége maga az idő. Itt egyszerre intézhetjük el a könyvelőt, a marketingest, egyeztethetünk az informatikussal és tárgyalhatunk az ügyvéddel. Sőt! Itt az ügyfelekkel is van lehetőség beszélni, kapcsolatot tartani. Ezáltal nem kell ezekre mind-mind külön időt szánni, és így több idő jut másra! Úgy kell elképzelni, mint egy ügyintézős délelőttöt, csak rohangálás és bonyolult időegyeztetés nélkül! Neked és a tagtársaidnak az a legjobb, ha minden találkozón ott vagy, hiszen a kapcsolatrendszeredet csak Te ismered. A legnagyobb aggodalmat általában az okozza, hogy a saját vállalkozásuk ügyei mellett, hogyan lesz idejük részt venni a rendszeres heti találkozókon. Aki megszokta, az kifejezetten élvezi a heti találkozókat, de nagyon fontos, hogy van lehetőséged helyettest küldeni magad helyett, ha éppen nem érsz rá, illetve egy félév során három alkalommal hiányozni is lehet. A minap hallottam egy régi BNI tagtól, hogy:

- Neki már nincs ideje nem BNI tagnak lenni…

A BNI alapgondolata, hogy egy olyan üzleti kapcsolatrendszert építsünk ki, ahol a tagok bizalmi alapon segítik egymást.

SOKSZOR HALLHATJUK AZT, HOGY „VAN ELÉG MUNKÁM!” NEM KELL EZ NEKEM…

Igen. A sok munka nagyon fontos, de egy vállalkozás fejlődése sok összetevőből áll. Folyamatokból, beszállítókból, megrendelésekből. A vállalkozást tanulni kell, erre pedig nem is tudok jobb helyet, mint azt, ahol sok vállalkozói tapasztalat összpontosul egy helyen. Egy vállalkozó mindig egy másik vállalkozótól tanulhat a legtöbbet, és nem csupán jótanácsokat kaphat, hanem akár szervezetfejlesztési stratégiákat is megtanulhat. Ráadásul ma már a sok munka mellett gondolni kell munkaerőhiányra is. Konkrétan azonnali megoldást máshol nem is látok. Közvetlen elérést biztosítunk a világon működő összes BNI csoport tagjaihoz. Ezzel nem csak a valahova tartozás érzését élhetik át a tagjaink, hanem egy nemzetközi kapcsolati hálót is kapnak. Egy olyan közösségben, ahol mindenki hisz abban, hogy “Aki ad, az nyer!”, bármi megvalósítható! 

SOKSZOR HALLOM, HOGY A KÉPZÉSEKRE IS NAGY HANGSÚLYT FEKTETTEK, ERRŐL MIT KELL TUDNI?

Véleményem szerint minden vállalkozásnak legalább három évet el kellene töltenie BNI tagságban. Tanulni, látni, fejlődni. A BNI tagság lehetővé teszi azt is, hogy olyan exkluzív vezetői képzéseken vehess részt, amelyek az üzleti fejlődésben és a személyiségfejlődésben egyaránt magasabb szintre emelnek. 

MIK A TERVEK A JÖVŐBEN?

A következő célpont Budakeszi és Solymár. Budakeszin már megkezdődtek az információs találkozók és jövő tavasszal tervezzük a nyitónapot. A következő év másik nagy projektje pedig Solymár lesz, ahol a terv egy újabb Hall of Fame csoport létrehozása. Ez azt jelenti, hogy néhány hónapon belül óriási növekedést, majd még nagyobb bevételt produkál majd a csoport. 

MIT GONDOLSZ, MITŐL OLYAN STABILAK EZEK A VÁLLALKOZÓI CSOPORTOK?

Hiszek abban, hogy a magyar üzleti életben is meg tudunk honosítani egy nyugaton bevált üzleti felfogást, amely pozitívabb és ezáltal eredményesebb vállakozásokhoz és együttműködésekhez vezet. Ami biztos, ha nem vagy benne a BNI-ban, akkor nem vagy benne igazán a Businessben sem, mert minden sikeres vállalkozásnak szüksége van Networking Stratégiára. Az elmúlt harminc év tapasztalatára épülő tudás pedig pont itt van - a BNI-ban.

... mert minden sikeres vállalkozásnak szüksége van Networking Stratégiára.
Szerző: Péterváry Kata (Applika System Kft.)

bni-eszaknyugat.hu