Keresés

ASZTALOS AKI NEM FÁVAL DOLGOZIK

ÁLMAID AKRILBA FOGLALVA

Az asztalosok 99%-a fával, bútorlappal dolgozik, de van pár asztalos, aki továbblépve ezen, akrilból formáz álmokat. 
Az álmok nem hazudnak és mindenki szereti a szép otthont, a szép épített környezetet. Az akril, mint anyag, lehetőséget teremt arra, hogy egy hozzáértő mester kezéből csodák kerüljenek ki, és az szebbé tegye a mindennapjaidat. Czifra Lászlóval beszélgettünk, aki már több mint 15 éve formálja az álmokat és készít prémium termékeket elsősorban külföldi megrendelők számára. Jelenleg Magyarország legnagyobb raktárkészletével rendelkezik akril lapokból.

 

MI AZ AZ AKRIL ÉS AZ AKRIL BÚTOR?
Akril egy vízálló, lúgálló, saválló anyag, és hasonlít egy picit a márványhoz, de csak látszólag. Konyhába, fürdőszobába, háztartási helyiségbe ideális, de egy elegáns bolt vagy recepció is fantasztikusan néz ki, ha értő kezekbe kerül a tervezés és kivitelezés. Gyakorlatilag 1,5 m-es konyhapulttól egészen az óceánjáró hajó hatalmas éttermi pultjáig készítünk akril bútorokat. Jelenleg is dolgozunk egy 21 méteres konyhapulton (2 tonna), amit természetesen részenként szállítunk és 
a helyszínen állítunk össze úgy, hogy nem látszik az illesztés.

AZOK A FORMÁK, AZOK AZ ALAKOK!
Rugalmasan használható és jól formázható, ezért kreatív belsőépítészek, formatervezők számára ez egy ideális anyag lehet, hiszen nincs semmilyen korlát 
a formákra. A váz itt is bútorlap, viszont kívülről ez láthatatlan.

NEM CSAK A KONYHÁBAN MUTAT JÓL EGY AKRIL BÚTOR! MIT LEHET BELŐLE MÉG KÉSZÍTENI?

 • Design bútorokat, ami egy iroda dísze is lehet
 • Fürdőszobai elemeket (zuhanykabin, mosdókagyló, akár szekrény)
 • Bútorokat kül- és beltérre
 • nformációs és recepciós pultokat
 • Bolti, kreatív bútorokat
 • Kórházi és szállodai pultokat
 • Közösségi mosdókat
 • Közterületi bútorokat
 • Kreatív burkolatokat házon belül és kívül
 • Tartós konyhai eszközöket (vágódeszka)

Ezen kívül számtalan helyen használható még, de igazából a határokat a tervezők szabják.
Az Akrilt speciális sablonokkal formázzuk, hő hatására. Felmerülhet a kérdés, hogy egy konyhában azért gyakran előfordul, hogy meleg van, vagy a forró edényt a pultra kell tenni. A megoldás, hogy fém csöveket helyezünk a pultba, ami így megakadályozza, hogy a forró edény a pulttal közvetlen kapcsolatba kerüljön.


MITŐL JOBB, MINT A MÁRVÁNY?
A márványlapon ha kiömlik a kávé, az bizony befolyik a repedésekbe, pólusokba és csúnya nyomot hagy, amit takarítani nem lehet. Az akril könnyen javítható, olyan lesz, mint az eredeti. Eltesszük minden munkánk darabjait névre szólóan, így nem lesz probléma milyen anyagból készült az eredeti bútor. Garancia mindenkinek minimum 3 év, 10 év anyag garancia.

MILYEN NEM HAGYOMÁNYOS KÉRÉSEK VANNAK?
Van aki azt kéri, hogy ebből az anyagból legyen a zuhanytálca, például tetőtérbe. Többen szeretnék, ha csempe helyett ilyen anyag legyen a falon, sőt, sokan kérik, hogy a konyhapulttal megegyező legyen az ablakpárkány, mintha azzal össze lenne öntve. Ezzel az anyaggal illesztési hézag nélkül mindez megvalósítható.
Érdekességként: a legextrémebb mosogatótálca 2 m hosszú és 75 cm széles volt, 1,5 m-es csepegtetővel. Egyben kellett leszállítanunk, de alapvetően toldással mindig megoldható bármekkora méret, így ezektől a kihívásoktól nem rettenünk meg.

MELYIK MUNKÁTOKRA VAGY A LEGBÜSZKÉBB?

 • Graz-i City Park recepciós pultja, ami nagyon sok részből állt, illetve el is rontották a tervezését, így magát a vázat is újra kellett gyártanunk gyakorlatilag 4 hét alatt, de a projekt sikeresen és időben zárult.
 • A Novartisnak szállítottunk 650 darab gyógyszertartó dobozt, 88 darab sterilizáló fülkét és 100 darab padot.
 • Két luxus yahtra készítettünk 15-15 darab komplett zuhanyfülkét akrilból.
 • Egy óceánjáró 9 darab éttermébe, 76 darab pultot kellett legyártanunk.

MIÉRT AZ AKRIL LEHET AZ IDEÁLIS VÁLASZTÁS?

 • Nem látszik az illesztési hézag, ezért designbútorok kivitelezésére különösen alkalmas.
 • Bármekkora méretű lehet a bútor, ezért látsz futurisztikus infópultokat a plázákban, nagy multiknál, tehát ott, ahol a megjelenés és funkcionalitás különösen fontos.
 • Kiváló minőség, ami természetes. Igazából nem elterjedt még a használata. 4-5 gyártó verseng a kivitelezők kegyeiért, tehát a minőségből nem engedhetnek.
 • Rengeteg szín, csak győzz választani.
 • Könnyen javítható és nem marad nyoma a javításnak.
Bármikor, ha egy konyhában jársz, gondolj arra, hogy milyen lenne ez akrilból!

HA CSAK JÓ TULAJDONSÁGAI VANNAK, AKKOR MIÉRT NINCS MINDENKINEK AKRILBÚTORA?

Azért van egy hátráltató tulajdonsága ahhoz, hogy gyorsan elterjedjen 
a használata. Ára összevethető a gránit és a drágább márványokkal, de a tulajdonságai messze felülpozicionálják az akrilt. Az értékét kell ilyenkor megnézni, nem feltétlen az árát. Ha példaárat mondanánk, akkor egy átlagos méretű konyhai munkalap 3-400 ezer forinttól kezdődik. Ezért viszont egy örök darab fog díszelegni a konyhádban. Egy családi házban egy L alakú 4-6 méter közötti munkalap 800 ezer és 1 millió forint közötti árkategóriába sorolható.


KINEK MEGOLDÁS AZ AKRIL?

 • Magánszemélyeknek, akik egyszerre szeretnének praktikus, igényes és időtálló bútorokat.
 • Építészeknek, akik végre egy olyan anyaggal szeretnének tervezni, dolgozni ami jól formázható, mégis szilárd felületet ad.
 • Belsőépítészeknek, akik kiélhetik kreatív hajlamaikat, hiszen ez az anyag a határtalan formákról szól.
 • Beruházóknak, akik szem előtt tartják az időtállóságot is.
 • Asztalosoknak, akik egyszerűen a hagyományos módszerekkel nem tudják kivitelezni a megrendelő által elképzelt bútort.

László egy szebb környezetet álmodott, megalkotta és elérhetővé tette mások számára is. „Asztalos, aki nem fával dolgozik” - tartja magáról, de azért ez kicsit leegyszerűsítése annak, amit ők rengeteg munkával és kitartással elértek.

Ráadásul pluszként kérheted a bútorod gravírozását is, aminek eszmei értéke így óriási lesz! Persze ez már egy pici extrovertáltságot feltételez, de 
a lehetőség adott erre is, és egy céges megrendelés esetén ez alapnak számíthat. A csapat eltökéltségét bizonyítja, hogy még nem volt olyan megbízás ami kifogott volna rajtuk.

Ha kíváncsi vagy még további részletekre, vagy gyönyörködni szeretnél akrilból készült bútorokban, látogasd meg most azonnal a www.akrilbutor.hu oldalt.


Szerző: Nagy Zoltán

akrilbutor.hu