Keresés

Tisztított, konyhakész zöldség-gyümölcs a hatékonyabb főzésért

A vendéglátós szakma egyetért abban, hogy a zamatos ételek készítése a kifogástalan alapanyaggal kezdődik. Jól tudja ezt az Öcotáj Plusz Kft. is, aki 23 éve termeli, dolgozza fel és szállítja a frissesség ízét egyenesen a konyhába. Olyan nagy szálloda- és étteremláncokat tudhatnak elégedett partnereik között, mint a Danubius hotellánc vagy a Marché éttermek. Hogyan nőtt ekkorára egy kerekegyházi családi vállalkozás, és mi a sikerük receptje? Erről beszélgettünk Csupor Katalin ügyvezetővel.

Csupor Katalin

23 év hosszú idő egy vállalkozás életében. Az Öcotáj nemcsak megélte ezt a kort, de évről évre egyre nagyobb és sikeresebb is. Kezdjük egy kis nosztalgiával, hogyan indult a vállalkozás?

A céget édesapám alapította, aki a kezdetektől fogva, már fiatalként bevont a vállalkozás körüli teendőkbe. Dolgos, tiszta szívű ember volt, akitől nemcsak a vállalkozás vezetésének fortélyait leshettem el, hanem a munka iránti alázatot és mindenen felülálló tisztességességet. Hálás vagyok neki, hogy olyan időtálló értékeket kaptam tőle, amelyek mind a mai napig megállják helyüket az üzleti életben. A kerekegyházi termőföldjeinken nőttem fel, a növénytermesztés számomra nemcsak munka, hanem családi hagyomány is. Itt termeljük meg a forgalmazott alapanyagok jelentős részét. Később – amikor igény mutatkozott a lábasra kész alapanyagokra –, a családi házunk mögötti területen épült meg a feldolgozó üzemünk. Mind a mai napig innen szállítunk Kecskemét, Budapest és Győr környékére is.

Pontosan milyen konyhai alapanyagokat forgalmaztok?

Széles a termékkínálatunk, hiszen tudatosan törekszünk rá, hogy minél több mindennel ki tudjuk szolgálni vevőinket, így számukra sokkal egyszerűbb a beszerzés. Saját földjeinken rendkívül sokféle alapanyagot meg tudunk termelni, kezdve a sárgarépától a vöröshagymán át, egészen a salátafélékig. Amit pedig nem tudunk magunk termeszteni, azokat a nagybani piacról személyesen szerzem be, illetve kiváló kapcsolataink vannak Kecskemét és Szeged környéki termelőkkel, továbbá nemzetközi beszállítókkal, így a magyar földön nem megtermelhető alapanyagokat is jó áron tudjuk szállítani. Forgalmazunk friss zöldségeket és gyümölcsöket tisztítva és konyhakész előkészítéssel is, ahogy a megrendelő kéri. Vákuumcsomagolásban szállítunk 5 kg-os egalizált kiszereléstől, de az egészen apró, akár 10 dkg-os mennyiségeket is szívesen készítjük össze vásárlóinknak. A zöldségeken és gyümölcsökön túl értékesítünk szárazárut pl. bab, lencse, dió stb., valamint tojást és savanyúságokat is. Egyedi kérések esetén pedig magyar és importból származó különleges halakkal is ki tudjuk szolgálni megrendelőinket.

A széles termékkínálaton kívül mit gondolsz, miért választanak benneteket a legnagyobb szálloda-és étteremláncolatok is?

A partnereink visszajelzéséből azt látom, hogy nagyon fontos nekik, hogy egy kézből kapjanak meg minden konyhai nyersanyagot, az elvárt minőségben, pontos szállítással. Ebben az üzletágban nem elfogadható a csúszás vagy a pontatlanság, hiszen az közvetlenül
kihat az étterem működésére. Számomra az Öcotáj nem csak egy vállalkozás, ami pénzt hoz a konyhára, hanem egy életmű, amit szívvel-lélekkel építek. Az általunk szállított minden darab zöldségre és gyümölcsre személyesen vállalok garanciát. Ott vagyok a betakarításnál, felügyelem a tisztítás és konyhai előkészítés lépéseit, és a szállításra is személyesen figyelek oda. Partnereinkkel is én tartom a kapcsolatot, mert tudom, hogy óriási bizalom a konyha részéről egy vállalkozásra rábízni az alapanyag-szállítást. Ezen a piacon szinte egyedülálló az a rugalmasság, amivel vevőink felé fordulunk: megrendeléseiket este 8 óráig is leadhatják, bármilyen előkészítést választhatnak, csak hogy néhányat példaként említsek.

"Forgalmazunk friss zöldségeket és gyümölcsöket tisztítva és konyhakész előkészítéssel is, ahogy a megrendelő kéri."
Öcotáj Plusz Kft.
www.ocotaj.hu
info@ocotaj.hu
+36 20 260 7806

Egészség

Ha már a konyhakész előkészítést említetted, az jutott eszembe, hogy ez óriási segítség lehet a konyha működésében.

Igen, az is! A mai kiszámíthatatlan világban, a nehezen megszerezhető és meglehetősen drága emberi munkaerőt váltjuk ki ezzel. Nem kell a konyhán a zöldségpucolással, aprítással foglalkozni, ha konyhakészen érkezik be a nyersanyag, és a szakács azonnal használni tudja. A lábasra kész alapanyagok ára drágább ugyan, mint a földesáru, de még így is nagyon sokat tud spórolni vele a konyha, hiszen nincsen szükség annyi konyhalányra, és az olyan drága gépekbe sem a tulajdonosnak kell beruháznia, mint a hámozó- vagy aprítógép. Főzésre-sütésre előkészítetten rendelni az árut nagyon kényelmes, és valljuk be, kézenfekvő megoldás is, ráadásul már ebben sem kell kompromisszumokat kötnie a rendelőnek, hiszen mindent úgy készítünk elő, ahogy a szakács kéri.

"Nem kell a konyhán a zöldségpucolással,
aprítással foglalkozni, ha konyhakészen
érkezik be a nyersanyag,..."

A konyhakészre való előkészítés nagy segítség a konyháknak, de nem jelent ez túl bonyolult logisztikát minden nap?

Valljuk be, nem egyszerű minden nap minden kérésnek megfelelni, de kipróbált rendszereink és korszerű gépeink vannak, amelyek garantálják a pontos szállítást. Egy új megrendelő esetén személyesen vagyok jelen az első szállításnál, az sem jelent problémát, ha emiatt hajnalban kell kelnem. Az Öcotáj sikerességében egyszerre játszik szerepet az évtizedes tapasztalat, a modern technológia és a szorgalmas munka... mindezek nélkül nem lennénk képesek több mint 70 nagy üzleti partner igényét kielégíteni, akiknek összességében 5.000 kilogramm tisztított, főzésre-sütésre kész árut adunk át minden egyes nap.

 

Öcotáj Plusz Kft. elérhetőségei

E-mail cím: info@ocotaj.hu
Telefonszám:+36 20 260 7806
6041 Kerekegyháza, Rákóczi utca 71.

www.ocotaj.hu

 

 

Szerző: Gál Renáta