Keresés

MYNEURO A mentális teljesítmény teljessége

Kertész Nikoletta Zita

Kertész Nikoletta a mentális teljesítményfokozás szakértője, a MyNeuro módszertan kidolgozója, amely módszertan 20 év tanulmányait és tapasztalatait összesűrítő legmodernebb teljesítményfokozó technológia, egyben hatékony megoldás gyermekeknek és felnőtteknek a mentális kihívások leküzdésében, valamint az idegrendszeri működés optimális szintre emelésében annak érdekében, hogy a mentális potenciáljuk teljességét kamatoztassák.

Nikivel már az előző Üzletember Magazinban is beszélgettünk, ahol megtudtuk, milyen területeken használható ez a technológia mentális teljesítményfokozásra és egy sor más hétköznapi kihívásra. (Érdemes a cikket újra olvasni: Üzletember Magazin 2020/I). Most szerettünk volna betekintést nyerni a kulisszák mögé, és kliens-sikertörténeteken keresztül megtudni, milyen konkrét tünetek esetén és hogyan segít a MyNeuro módszertan.

A módszertan a német BeeMedic GmbH Neurofeedback technológiájára épül, amelynek Niki a magyarországi kizárólagos forgalmazója, valamint az oktatási jog tulajdonosa.

HOGY JUTOTTÁL EL A MYNEUROIG ÉS A NEUROFEEDBACKIG?

Én gépészmérnök vagyok, korábban az Audinál dolgoztam. Három gyermekem közül kettő értelmileg sérült, a kisebbik nem beszélő autista kisfiú. 20 évig folyamatosan az állapotukat javító fejlesztéseket, terápiákat kerestem és próbáltam ki. Így találtam rá a hatékony megoldásokra, melyeket végül beváltan alkalmaztam. Ezek egyike a Neurofeedback. Ez a technológia anno nem volt elérhető Győrben, ezért itt központot alapítottam, hogy másokon is segítsen.

MI A MYNEURO MÓDSZERTAN KÜLÖNLEGESSÉGE?

A MyNeuro módszer a Neurofeedback tréningen túl az idegrendszeri működést támogató további technológiákat is tartalmaz, amelyet minden esetben egyénre szabunk.

Fontos kiemelni, hogy a MyNeuro módszertan keretében nem felszíni kezelés történik, hanem valódi javulás a tüneteket kiváltó okok szintjén.

MI AZ OKA, HOGY ILYEN MÉRTÉKBEN ELŐTÉRBE KERÜLT A MENTÁLIS KIHÍVÁS?

Napjaink meghatározó kérdése ez, hiszen önmagában nemcsak a felgyorsult világunk, a folyamatos ingerek, a magasfokú szellemi igénybevétel, hanem a jelenleg aktuális geopolitikai-társadalmi-szociológiai-szociális helyzet is különösen nagy stresszt mér ránk az egyén szintjétől a családokon, közösségeken át a gazdasági szereplőkig.

SZTORI 1.
Tanítsd meg az agyad aludni!

GONDOLOM, NEM TŐLEM HALLOD ELŐSZÖR, HOGY NINCS IDŐM ELEGET ALUDNI...

Ez így van. Egyre több embert érint valamilyen alvásprobléma, sokan keveset és rossz minőségben alszanak. Viszont azt a kevesebb időt lehet "okosabban", pihentetőbben is aludni.
Legutóbbi, pár héttel ezelőtti sikertörténetünk a témában, hogy egy 41 éves felsővezető beosztású kliensünk, Attila 20 éve tartó súlyos alvászavarát (éjszakánként többször felébredt, 2-4 óránál nem aludt többet egyhuzamban) sikerült rövid időn belül enyhíteni. Örömmel számolt be arról, hogy már 5 alkalom után egyhuzamban 6 órát átaludt és mindössze egyszer ébredt fel. Mi pedig örömmel jeleztük neki, hogy ez valószínűleg még csak a kezdet. További eredményként számolt be, hogy kollégái megjegyezték, hogy kevesebbszer húzza fel magát, érzelmileg sokkal kiegyensúlyozottabb.

BESZÉLJÜNK A SZÁMOKRÓL! MENNYI AZ ÁTLAGOS ALVÁS SZÜKSÉGLETE EGY EMBERNEK?

Változó, de elmondható, hogy egy felnőttnek átlagosan napi 8 óra alvásra van szüksége. Természetesen lehet ennél kevesebb is alkalomadtán, de hosszabb távon gondokhoz vezet és kihat minden tevékenységre. Ezért is nagy öröm számunkra, hogy az ilyen hosszantartó akut alvászavart is rövid időn belül enyhíteni tudtuk.

A klienseink nagy része rendszerint néhány alkalom után az alvás-minősége, alvásideje javulásáról számol be, még akkor is, ha nem ez volt a fő oka annak, hogy felkeresett minket.

MI A NEUROFEEDBACK CSODAFEGYVERE AZ ALVÁSZAVARRA?

A RELAX tréning modulunk önmagában is csodafegyver. Nincs ember trauma nélkül. Életünk során sok minden ér minket, amelyek feldolgozatlanok maradnak. Sokszor a pszichológussal folytatott beszélgetés alapú terápián ezen mélységekhez nem lehet lenyúlni, így megkeresni, kiásni és transzformálni sem. A Neurofeedback képes a tudattalanban megbúvó gátakat, traumákat, rossz élmények hatásait oldani.

A klienseink nagy része rendszerint néhány alkalom után az alvásminősége, alvásideje javulásáról számol be, még akkor is, ha nem ez volt a fő oka annak, hogy felkeresett minket.

MI VOLT A LEGEMLÉKEZETESEBB TÖRTÉNETED AZ ALVÁSZAVARRA?

Sándor, 45 éves cégvezető kliensünk több évnyi alvászavar után lett "hobbialvó" a Neurofeedbacknek köszönhetően. Érkezésekor nettó 4 órát aludt, ezt 4-5 felébredéssel, sőt olykor 1-2 órát is ébren volt.
Ő már képes hétvégén akár 10 órán át aludni anélkül, hogy felébredne. Ez óriási eredmény számára és persze számunkra is. Nemrég összefutottam vele és csak ennyit mondott: "Azóta is jól alszom, köszönöm nektek". Kisimult az arca, egyenesebb lett a tartása, a vitalitása, energiája érezhetően nagyobb lett. Azóta boldog, kiegyensúlyozott.

Küldetésünk, hogy az idegrendszeri zavarokkal és teljesítménykihívásokkal küzdő gyermek és felnőtt klienseinknek segítsünk abban, hogy a mentális képességeik legjavát nyújtsák, ezáltal kiegyensúlyozott életet éljenek.

SZTORI 2.
Hiperaktív vagy csak eleven a gyerekem?

HOGY ÁLLAPÍTHATJA MEG EGY SZÜLŐ, HOGY ADHD-S A GYERMEKE VAGY CSAK A KORRAL JÁRÓ ELEVENSÉGET TAPASZTALJA?

Valóban nehéz elsőre eldönteni, hogy a gyermek figyelemzavarral, koncentrációs nehézségekkel küzd vagy csak rosszalkodik. A tünetek hátterében lehetnek lelki okok, állhatnak szervi okok, de olyan pszichés konfliktusok is, mint a szorongás vagy kötődési zavar. A diagnózis felállításához mindenképp szakorvos szükséges, de vannak már irányadó tesztek is, amik segíthetnek a szülőnek.

MINDEGYIK ESETBEN SEGÍT A NEUROFEEDBACK?

Igen. A Neurofeedback egészségügyi kihívások és látszólag ok nélküli magatartászavarok (melyek mögött feloldatlan, tudatalatti lelki gondok állhatnak) esetében is hatékony megoldás.

MILYEN EREDMÉNYRE SZÁMÍTHATOK A NEUROFEEDBACK ALKALMAZÁSÁTÓL?

Több kis kliensünk is volt már, akik ADHD, figyelemzavar, hiperaktivitás tünetekkel érkeztek hozzánk. Mindegyiküknél rövid időn belül érzékelhető volt a változás. Az iskolában, óvodában jobb lett a magaviseletük, jobban tudtak figyelni és megtanultak tanórán 45 percig egy helyben ülni. Az említett tüneteknél hamar látványos változást lehet elérni.

MI VOLT A LEGEMLÉKEZETESEBB TÖRTÉNETED FIGYELEMZAVARRA?

Nyáron egy lány testvérpár járt nálunk, 2 év korkülönbség volt köztük. Az idősebb testvér Asperger-szindrómával él, húga pedig szenzoros érzékenységgel. Gyakori volt köztük a veszekedés, egymás szekálása is. A tréningsorozat felénél kirobbanó eredményeket értünk el mindkettőjüknél. Ma már egyedül alszanak külön a szobájukban, nem kelnek fel éjszaka, és jóval kevesebbet veszekednek egymással. Mindketten rugalmasabbak és enyhültek a tüneteik, ezzel a kisöccsük és szüleik élete is könnyebbé vált. Ez a Neurofeedback és a MyNeuro módszer sokszorozó, egész családot pozitívan érintő hatása.

SZTORI 3.
A szorongás és pánik árnyékában

A SZORONGÁS NÉPBETEGSÉG?

Sajnos egyre gyakoribb a szorongó, depressziós ember és egyre több gyermeket is érint a probléma. Otthon, magánéletben, munkahelyen, iskolában, óvodában olyan pszichés helyzeteknek vagyunk kitéve, amelyek mély nyomot hagynak maguk után.

MILYEN EREDMÉNYRE SZÁMÍTHATOK A NEUROFEEDBACK ALKALMAZÁSÁTÓL?

A szorongás kiváltó okát képes felszínre hozni és kiküszöbölni. A tudatalatti, elfeledettnek hitt problémákat segít feldolgozni.
A RELAX tréningmodulunkon túl
a SYNCRONY modulunk a joker. Ez gyakorlatilag egy "mindfulness" élmény. Bár a hegyi levegő illatát és a szellő lágy fuvallatát nem pótolja, de nem is kell elutazni hozzá messzire, csak a központunkba, és mégis teljes harmónia a végeredmény.

MI VOLT A LEGEMLÉKEZETESEBB TÖRTÉNETED SZORONGÁSRA, PÁNIKROHAMOKRA?

35 éves kliensünk, Anita, aki már több mint fél éve dolgozni sem tudott a súlyos pánikrohamok és szorongás miatt, amikor felkereste a MyNeuro központot, mint utolsó reményt. 10 alkalom után jött el nála az áttörő változás. Elmesélte, hogy a legbelső gondolatai és érzései teljesen megváltoztak pozitív irányba, máshogy látja már az életét. A változás külső szemmel is észrevehető volt. A fekete ruhákat színes, vidám ruhák váltották fel, a komor tekintetet pedig életkedv és motiváció. A munkába vissza tudott állni, sőt tanul és fejleszti magát folyamatosan. Nagy utat tett meg, komoly mentális állapotból segítette ki rövid idő alatt a Neurofeedback.

SZTORI 4.
Viszlát SNI kód!

MELYIK GYERMEK KAP SNI (SPECIÁLIS NEVELÉSI IGÉNYŰ) KÓDOT?

A különféle idegrendszeri zavarokkal, tanulási nehézségekkel, beilleszkedési vagy szociális problémákkal küzdő gyermekek, akik ezért speciális nevelésre, hatványozott figyelemre szorulnak.

MILYEN EREDMÉNYRE SZÁMÍTHATOK A NEUROFEEDBACK ALKALMAZÁSÁTÓL?

Az említett problémák mindegyike javítható vagy akár megszüntethető a Neurofeedback segítségével. Tanulási nehézségek, figyelemzavar, beilleszkedési nehézségek esetében egyéntől függően látványos eredmény érhető el.

MI VOLT A LEGEMLÉKEZETESEBB TÖRTÉNETED SNI TÜNETRE?

3 éve iskolakezdés előtt érkezett hozzánk Alex SNI kóddal. Tanulási nehézségei voltak és gyakran verekedett társaival. Az első tréningsorozat után a magatartása jobb lett és a tanulás is jobban ment. Iskola kezdés előtt így minden évben ellátogatnak hozzánk egy nyári frissítő tréningre. Az idei év nagyon különleges volt mindannyiunk számára, mert a Neurofeedbacknek köszönhetően SNI kód nélkül kezdhette a 3. osztályt. Óriási sikertörténet ez, édesanyja elmondása szerint a több etapos Neurofeedback tréning hatására tökéletes, problémamentes gyermeke lett.

Számomra külön öröm, egyben személyes misszióm beteljesülése, amikor a korábban mentális kihívásokkal küzdő klienseink érzelmi sérülésektől mentesen vissza tudnak illeszkedni a számukra meghatározó és támogató családi, oktatási, munkahelyi, sport és egyéb közösségek szövetébe. A MyNeuro Központban azt valljuk, hogy teljes életet mentális teljességgel lehet élni. Mindenkit megillet a mentális képességeinek a teljességével való élet! A hivatásunk ebben segíteni klienseinket. Szeretettel várjuk kicsi és nagy klienseinket, akik szeretnék mentális teljesítményük teljességét fejleszteni és minden életterületen kamatoztatni!

Kertész Nikoletta Zita


MyNeuro Győri Neurofeedback Központ
Mentális Teljesítményfokozó Technológiák

Győr, Fehérvári út 107.
www.myneuro.hu
myneuro@myneuro.hu
+36 70 884 3894

szerző:
Medgyesi Zoltán