Keresés

A BNI® a kezdő (és időhiányos) vállalkozók védőhálója - Andricza Zsuzska, BNI Blog

Egy jó szakember felmérhetetlen fontosságú egy vállalkozó életében. Sokszor a jó szakemberekből lesznek vállalkozók és jó esetben cégvezetők, de amikor nem, akkor borzasztóan fontos, hogy legyen bennünk elég alázat ahhoz, hogy segítséget kérjünk – tőlük.

Andricza Zsuzska
Vállalkozóként el kell fogadnunk, hogy egy könyvelő jobban könyvel, egy szövegíró pedig jobb blogbejegyzést ír nálunk, és amikor szükséges, érdemes kikérnünk egy fejvadász, HR-szakember, jogász, követeléskezelő, kontroller, GDPR-szakértő stb. véleményét.

Ez viszont sokba kerül. A top szakértők megfizetése nem olcsó mulatság. Tudod, mivel teheted olcsóbbá? Például a BNI® segítségével. Azzal, hogy legalább egy évig (de az is lehet, hogy sok-sok éven át) ilyen szakemberek ülnek melletted a találkozókon, akikre nehéz helyzetekben is támaszkodhatsz, akikkel egymást ajánljátok – és ne adj’ Isten, még barátok is lesztek.

A BNI® sincs ingyen, sokszor jön is kifogásként, hogy „sok ez nekem, időben és pénzben is”, de tedd fel magadnak a kérdést: mennyibe kerül, amikor a nulláról kell szakértőket megfizetned MINDEN üzleti területen, és mellette mennyibe kerülne egy (!) főállású, profi értékesítő foglalkoztatása? Pontos számot nem tudok, egy dolgot viszont igen: sokszorosába a BNI®-tagságodnak, ahol ráadásul nem egy, hanem legalább 20 ilyen szakembert és értékesítőt kapsz a tagságod mellé.

Apropó, egyszer az egyik vállalkozónk azt mondta, azért kell befejeznie a tagságát, mert üzletet kell szereznie, fel kell vennie egy új embert, és őt kell betanítani stb. Úgy éreztem magamat, mintha fejbevágtak volna: hogy tessék? Hát erre való a BNI®! Hogy üzletet hozzon neked, és a csoportodban ülő szakemberekkel közösen oldjatok meg a kihívásaitokat. (Aztán persze alaposan átbeszéltük a dolgot, elmondtam neki, hogy heti 90 percben ezek a szakértők csak az „övék”, az ő piacán pedig networkinggel a sokszorosát tudja behozni üzleti volumenben, mint bármilyen más értékesítési csatornán.)

Nagyon fiatalon kerültem be a BNI® közösségébe – de sokkal korábban lettem vállalkozó. Előtte édesapám által láttam, hogy mit jelent vállalkozni, céget vezetni, mégis: a BNI® előtt jópár vállalkozást vittem „csődbe” egyedül, jó szakemberek nélkül. Amit otthonról hoztam (attitűd, üzleti szemlélet, ambíció stb.) kevés volt, mert nem volt mögötte az a tudás, amivel édesapám bírt, és amit később én a BNI®-os tagtársaimtól leshettem el. Személyesen ebben a közösségben tapasztaltam meg, milyen is az, amikor van 3-4 szakember a közvetlen környezetedben, akihez bármikor, bármilyen nagy bajban odafordulhatsz (és biztos lehetsz benne, hogy segíteni tudnak és fognak is neked).

Már el sem tudom képzelni, hogy másként, egyedül csináljam ezt az egészet.

Ha te sem szeretnél egyedül megküzdeni a nehézségekkel, spórolnál némi időt, gyere: „megtartunk” és segítünk.

Ennyi. Együtt, közösségben, kiváló vállalkozókkal és profi szakemberekkel, az „Aki ad, az nyer!” szellemiségében. Így vállalkozni nemcsak eredményes, hatékony, hanem biztonságos is.


Kapcsolat:

Andricza Zsuzska
BNI Északnyugat - Régióvezető