Keresés

Hogy adunk el a networkingben! - Bni Blog, Medgyesi Zoltán

Bni Blog - Medgyesi Zoltán

Hogy adunk el a networkingben
Ez az egyik legnagyobb félreértés.
Elmegyünk egy üzleti eseményre, ahol ki van írva a plakátra, hogy a végén networking van. Ami annyiból áll, hogy kávé-szendvics mellett odalépnek hozzánk, beszélgetünk két percet, névjegyet cserélünk, majd este meg is érkezik a “fantasztikus-kihagyhatatlan-csakmost” ajánlat a postafiókunkba.

 

Komoly cégként azt érzed, hogy erre nincs is szükséged, és túl is vagy a networkingen. Majd értetlenül állsz a barátod előtt, hogy ő meg rendszeresen jár BNI networking találkozóra és áradozik, milyen jó üzleteket köt.

Persze, az előzmények ellenére, megpróbálod pozitívan nézni, hátha mégis van benne valami. Ezen a szemüvegen keresztül még mindig nem a lényeget látod...

A lenti félreértéssel legtöbbször akkor szembesülök, amikor egy nagyobb cég vezetője, esetleg egy multi képviselője keres meg, hogy csatlakozni akarnak a BNI-hoz.

Mint mindig, azt mondom, hogy először vendégként tudja csak megnézni, mi folyik itt, és utána beszéljünk részletekről.

Egy átlagos magyarországi BNI csoportban van 30 tag. Az első gondolat, amikor valaki csatlakozni akar egy csoporthoz, hogy vajon hány tag fog vásárolni tőlem, és ez nekem meghozza-e a befektetett időt, pénzt.

A válasz az, hogy NEM.

De, ha úgy teszem fel a kérdést, hogy mennyit ér meg neked
- 5-6 kiváló üzletkötő, plusz
- 8-10 alkalmi üzletkötő és
- 20 törzsvásárló?

Akkor már teljesen más a nézőpontunk. A mai gazdasági helyzetben 5-6 kiváló értékesítőt nem megfizetni nehéz, hanem a cégünkhöz elkötelezni. Na, ekkor a legerősebb üzletfejlesztési eszköz a BNI networking. A BNI-ban a stratégiai partnerek úgy működnek együtt, mintha egymás értékesítői lennének. Mindezt bizalmi alapon és jutalékmentesen teszik, az Aki ad, az nyerR-elv alapján.
Gondold végig, ki az a vállalkozás, aki ugyanazt a vevőtípust szolgálja ki – valami mással –, aki neked is az ideális vevőd lehetne.

Kérj meghívást, és mutatkozz be 20-30 cégvezetőnek:

www.bni-eszaknyugat.hu/hu-HU/meghivo
(vagy BNI tag ismerősödtől)

Kapcsolat:

Medgyesi Zoltán
networking szakértő
BNI Északnyugat - Régióvezető
NETWORKING | SZAKMAI KAPCSOLATÉPÍTÉS | KONFERENCIA | ÜZLETI KIKAPCSOLÓDÁS


 

szerző
Medgyesi Zoltán